Re: Dovolená po PPM, RD - správné zadání
>Dobrý den,
>
>prosím zkušenější mzdovky o kontrolu, zda jsem správně
>zprocesovala
>PPM a RD kolegyně :-)
>
>Kolegyně nastoupila na mateřskou dovolenou 7.5.2013 -
>skončila jí tedy 18.11.2013. Dne 11.11.2013 požádala
>o čerpání dovolené v plné výši (do dne nástupu na PPM
>neměla žádnou dovolenou, takže nárok celých 20 dnů za
>2013).
ano
>
>Do mzdového systému jsem zadala: ukončení PPM 18.11.,
>od 19.11. do 16.12. dovolenou a od 17.12. rodičák.
ano
>
>Prosím je můj postup správný? Rodičák má vlastně už od
>19.11., ale do mzdového systému nemohu zadat kombinaci
>čerpání dovolené a rodičáku do jednoho dne.
ona od 19.11. pobírá pouze rodičovský příspěvěk (což je něco jiného než rodičovská dovolená - tu poskytuje zaměstnavatel)..
>
>Prosím je potřeba někde hlásit? Předtím nástup na PPM
>jsem hlásila na zdravotní pojišťovně a na sociálku
>jsem poslala jen žádost o mateřskou s přílohou.
nikde nic už nehlásíte, až pak skončení rodičovské dovolené na ZP kódem "U"
>
>Dále malý se jí narodil 24.6., při žádosti o čerpání
>dovolené zrovna požádala o neplacené volno do 3 let
>věku dítěte tj. do 24.6.2016 (na sociálce si ale
>rodičovský příspěvek zadala až do 31.8.2013) - domnívám se, že
>my jsme povinni ji poskytnou volno pouze do toho 24.6.
>a pokud jí dáme i prázdniny, tak je to naše dobrá
>vůle? Je potřeba aby pak napsala ještě další žádost o
>volno od 25.6.16 do 31.8.2016?
do 3 let věku dítěte nemá neplacené volno, ale rodičovskou dovolenou, po této době si může požádat o neplacené volno, se kterým zam-tel nemusí souhlasit... takže nastoupit do práce by měla 25.6.2016 a pokud bude chtít být přes prázdniny doma, tak to pak záleží na zam-teli, zda ji poskytne neplacené volno do toho 31.8.
>
>Moc děkuji.
>
>
>Hezký den.
>
>VS
Rodičovskou dovolenou bude čerpat až po skončení dovolené. Neměla žádat o neplacené volno, ale o rodičovskou dovolenou. Jestliže bude chtít zůstat doma déle než do 3 let věku dítěte, potom může požádat o neplacené volno. To jí ovšem zaměstnavatel nemusí poskytnout. Teď je předčasné to řešit. Dokdy bude brát rodičovský příspěvek zaměstnavatele nezajímá, jen k odhlášení na ZP. (Buď skončení RD nebo pobírání RP, podle toho, co nastane později).
*** Dobrý den. Oběma moc děkuji za radu a kontrolu. Vzor žádosti jsem našla někde na netu. Naformulovali jsme to přesně takto:
"Žádám tímto o čerpání dovolené v plném rozsahu tak, aby navazovala bezprostředně na ukončení mateřské dovolené ke dni 18.06.2013. Zároveň žádám o poskytnutí o neplaceného volna z důvodu péče o dítě (rodičovská dovolená) až do jeho věku 3 let tj. do 24.06.2016."
Může to tedy prosím takto být nebo tedy raději to neplacené volno vynechat a napsat jen že žádá o rodičovskou dovolenou ...
Moc děkuji za trpělivost.
VS
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
20. 11. 2013 11:59
Dobrý den,
prosím zkušenější mzdovky o kontrolu, zda jsem správně zprocesovala
PPM a RD kolegyně :-)
Kolegyně nastoupila na mateřskou dovolenou 7.5.2013 - skončila jí tedy 18.11.2013. Dne 11.11.2013 požádala o čerpání dovolené v plné výši (do dne nástupu na PPM neměla žádnou dovolenou, takže nárok celých 20 dnů za 2013).
Do mzdového systému jsem zadala: ukončení PPM 18.11., od 19.11. do 16.12. dovolenou a od 17.12. rodičák.
Prosím je můj postup správný? Rodičák má vlastně už od 19.11., ale do mzdového systému nemohu zadat kombinaci čerpání dovolené a rodičáku do jednoho dne.
Prosím je potřeba někde hlásit? Předtím nástup na PPM jsem hlásila na zdravotní pojišťovně a na sociálku jsem poslala jen žádost o mateřskou s přílohou.
Dále malý se jí narodil 24.6., při žádosti o čerpání dovolené zrovna požádala o neplacené volno do 3 let věku dítěte tj. do 24.6.2016 (na sociálce si ale rodičovský příspěvek zadala až do 31.8.2013) - domnívám se, že my jsme povinni ji poskytnou volno pouze do toho 24.6. a pokud jí dáme i prázdniny, tak je to naše dobrá vůle? Je potřeba aby pak napsala ještě další žádost o volno od 25.6.16 do 31.8.2016?
Moc děkuji.
Hezký den.
VS