Re: Převod do osoního užívání
A jak odhadnete hodnotu nyní? Je majetek použitelný? Budete mít znalecký posudek? Atd. Ideální je prodat jako značně opotřebovaný přes nějaký bazar. Lhůta 5 let platí na osvobození od daně z příjmu při prodeji majetku vyřazeného z podnikání do osobního vlastnictví.
Ještě jsem neslyšel, že by FÚ dělal fyzickou kontrolu starého vyřazeného majetku, ale pokud jde o desítky milionů, mohlo by ho to zajímat...
Re: Převod do osoního užívání
Dobrý den, omlouvám se, za neúplné informace. Jsou to budovy a pozemky. Technické zhodnocení je na té budově. Převzala jsem účto a nyní nemám všechny potřebné podklady o všech účtech co šli na TZ. Pokud bych musela odvést DPH z celého TZ bylo by to cca 700.000,- a to je hrůza. A přeci nebudu odvádět i to co nebylo uplatněno. Vůbec si nevím rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 11. 2013 13:17
Prosím o radu: FO mám majetek a nyní ho budeme k 31.12.2013 vyřazovat do osobního užívání - končíme s firmou.
Majetek koupen r 92 od neplátce daně tedy DPH neuplatněno
V roce 2002 - 2005 přestavba - tedy technické zhodnocení.
Na většině uplatněn odpočet DPH. v roce 2005 přes VÚD dáno tech. zhodnocení k majetku.
Budeme nyní muset DPH vracet?
Myslím, že když je to už po lhůtě 5 let tak už ne, je to správně.
Měli jsme změnu úč. programu a některé doklady už nemohu dohledat tedy ani nevím které účty byly s DPH a které ne.
Díky moc za odpověď