Re: Převod do osoního užívání
A jak odhadnete hodnotu nyní? Je majetek použitelný? Budete mít znalecký posudek? Atd. Ideální je prodat jako značně opotřebovaný přes nějaký bazar. Lhůta 5 let platí na osvobození od daně z příjmu při prodeji majetku vyřazeného z podnikání do osobního vlastnictví.
Ještě jsem neslyšel, že by FÚ dělal fyzickou kontrolu starého vyřazeného majetku, ale pokud jde o desítky milionů, mohlo by ho to zajímat...
Re: Převod do osoního užívání
Dobrý den, omlouvám se, za neúplné informace. Jsou to budovy a pozemky. Technické zhodnocení je na té budově. Převzala jsem účto a nyní nemám všechny potřebné podklady o všech účtech co šli na TZ. Pokud bych musela odvést DPH z celého TZ bylo by to cca 700.000,- a to je hrůza. A přeci nebudu odvádět i to co nebylo uplatněno. Vůbec si nevím rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
21. 11. 2013 13:17
Prosím o radu: FO mám majetek a nyní ho budeme k 31.12.2013 vyřazovat do osobního užívání - končíme s firmou.
Majetek koupen r 92 od neplátce daně tedy DPH neuplatněno
V roce 2002 - 2005 přestavba - tedy technické zhodnocení.
Na většině uplatněn odpočet DPH. v roce 2005 přes VÚD dáno tech. zhodnocení k majetku.
Budeme nyní muset DPH vracet?
Myslím, že když je to už po lhůtě 5 let tak už ne, je to správně.
Měli jsme změnu úč. programu a některé doklady už nemohu dohledat tedy ani nevím které účty byly s DPH a které ne.
Díky moc za odpověď