Re: e-podání... MSSZ problém, ale není..
Z jakého programu jste vytvořila soubor xml? Asi tady bude zakopaný pes.
Zkuste odeslat přímo formulář ze stránek ČSSZ:
http://www.cssz.cz/cz/zamestnavatele
Otevřete soubor zfo - musíte k němu mít program 602XML Form Filler, ke stažení zdarma. A vyplňte formulář ručně, nebo načtěte data z PC. Po vyplnění odešlete do DS (na poslední straně - tlačítko odeslat). Uvidíte, zda vám to bude hlásit nějakou chybu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 11. 2013 20:54
Dobrý večer,
chtěla bych poprosit o radu:
V týdnu jsem posílala do DS ČSSZ ELDP zam-ců, kteří u nás v říjnu skončili pracovní poměr. Soubor byl odeslán ve formátu XML, do DS na e-podání ID 5ffu6xk, bohužel jsem poslala 2 soubory naráz - to vím, že je problém... Dnes jsme do našich DS obrželi dopis, který obsahoval:
"....nelze ho automatizovaně zpracovat z důvodu, že není ve formátu XML (byl poslán), obsahem je více než jedna příloha (ano - o této chybě vím), nebyl identifikován typ podání (??? vůbec nevím, co po mě chtějí), nebylo doručeno do určené datové schránky e-podání CSSZ (ID 5ffu6xk) - na toto ID bylo zasláno..
Můžete mi prosím poradit, co s tím? Už se někomu vyskytl podobný problém a jak jej mám řešit? Myslela jsem si, že pošlu namísto jedné zprávy dvě stejně jako předtím, ale docela mě zmátlo, že že nebyl identifikován typ podání - vůbec nevím, co si mám pod tím představit...
Závěr dopisu zněl: "Zašlete proto, prosím, Vaše podání znovu ve správném formátu (nevím co s tím, když v XML to bylo zasláno), struktuře (??) a tvaru (??) a na určenou adresu (původně bylo..)
Děkuji moc, jsem si myslela, že s komunikací na ČSSZ přes DS nebude problém, ale jak vidím, jak je všechno špatně, i když nebylo...