Re: e-podání... MSSZ problém, ale není..
Z jakého programu jste vytvořila soubor xml? Asi tady bude zakopaný pes.
Zkuste odeslat přímo formulář ze stránek ČSSZ:
http://www.cssz.cz/cz/zamestnavatele
Otevřete soubor zfo - musíte k němu mít program 602XML Form Filler, ke stažení zdarma. A vyplňte formulář ručně, nebo načtěte data z PC. Po vyplnění odešlete do DS (na poslední straně - tlačítko odeslat). Uvidíte, zda vám to bude hlásit nějakou chybu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
21. 11. 2013 20:54
Dobrý večer,
chtěla bych poprosit o radu:
V týdnu jsem posílala do DS ČSSZ ELDP zam-ců, kteří u nás v říjnu skončili pracovní poměr. Soubor byl odeslán ve formátu XML, do DS na e-podání ID 5ffu6xk, bohužel jsem poslala 2 soubory naráz - to vím, že je problém... Dnes jsme do našich DS obrželi dopis, který obsahoval:
"....nelze ho automatizovaně zpracovat z důvodu, že není ve formátu XML (byl poslán), obsahem je více než jedna příloha (ano - o této chybě vím), nebyl identifikován typ podání (??? vůbec nevím, co po mě chtějí), nebylo doručeno do určené datové schránky e-podání CSSZ (ID 5ffu6xk) - na toto ID bylo zasláno..
Můžete mi prosím poradit, co s tím? Už se někomu vyskytl podobný problém a jak jej mám řešit? Myslela jsem si, že pošlu namísto jedné zprávy dvě stejně jako předtím, ale docela mě zmátlo, že že nebyl identifikován typ podání - vůbec nevím, co si mám pod tím představit...
Závěr dopisu zněl: "Zašlete proto, prosím, Vaše podání znovu ve správném formátu (nevím co s tím, když v XML to bylo zasláno), struktuře (??) a tvaru (??) a na určenou adresu (původně bylo..)
Děkuji moc, jsem si myslela, že s komunikací na ČSSZ přes DS nebude problém, ale jak vidím, jak je všechno špatně, i když nebylo...