Re: prohlášení poplatníka
Nebudete-li mít příjem v tom zaměstnání , kde máte podepsané prohláení ( např. dovolenou po PPM) , tak stačí zapsat u tohoto zaměstnání,že od určitého data rušíte podpis v Prohlášení(ne zpětně) a můžete podepsat u jiného . Jen nesmí být současně u obou zaměstnavatelů, jak víte.
Re: prohlášení poplatníka
Náhrada za dovolenou bude pravděúpodobně vyšší než 5000.- , takže bude daněno zálohovou daní, nemusela byste kvůli tomu měnit podpis, kdyby se Vám to nehodilo. Jen byste kvůli tomu pak musela z obou příéjmů podávat daňové přiznání , což není žádná tragédie.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
22. 11. 2013 14:52
Dobrý den, mám zaměstnání na HPP a v něm podepsané prohlášení. Brzy budu nastupovat na mateřskou dovolenou. V čase mateřské a rodičovské bych si ráda přivydělávala u jiného zaměstnavatele na vedlejší pracovní poměr nebo nějakou dohodu. Lze v takovém případě u toho jiného zaměstnavatele podepsat prohlášení poplatníka, ikdyž u současného zaměstnavatele mám prohlášení podepsané, ale nepoplyne mi od něj v čase mateřské a rodičovské žádný zdanitelný příjem?
děkuji