Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
29. 11. 2013 8:26
Zdravím a prosím někoho, kdo se orientuje v daních, účetnictví, podnikové ekonomice o odpověď na dotaz, zda existuje nějaké lhůta, do kdy můžu požadovat vystavení daňového dokladu a pakliže tato vyprší, tak mám už prostě smůlu??? Vím, že existuje pro plátce DPH lhůta 15 dní. Jenomže když jsme jako zákazníci bohužel do 15 dní vystavení nepožadovali...? Jedná se o tavební materiál. Předpokládala jsem, že mi stavebniny bez problému vystaví souhrnnou fakturu za celý rok, kdy jsme u nich nakupovali snad každý týden (máme jen dodací listy), ale oni se teď vykrucují (připadá mi, že to zřejmě vůbec nezavedli do účetnictví. Přitom na dodacích listech je uvedeno, že to platíme i s daní). Velmi děkuji za odpověď.