Re: exekuce
Moc Vám paní Jasná děkuji za odpověď. Mohla bych Vás ještě o něco poprosit? U pracovnice, kde mám zadáno, že je na zkrácený úvazek 20 hod týdně, druh mzdy je měsíční - se mi nabízí v programu : generovat do životního minima. Jelikož má 9 000 hrubého + prémie a ještě u nás pracuje na Dohodu o provedení práce 3980 Kč měsíčně, zadala jsem negerovat do životního minima. Je to dobře? Děkuji
Bohužel, já mám Helios a ten mi takovou hlášku nedává, nevím přesně nač se vás ptá. Udělala bych si cvičně výplatu s možností generovat i negenerovat, ale zadejte tak, aby byla mzda nižší než minimální. A uvidíte, jak to bude počítat.
S polovičním úvazkem: hláška dorovnání do min. mzdy (zřejmě jste chybně napsala životní minimum) tam je proto, aby v případě poklesu mzdy pod hranici min. mzdy bylo odvedeno ZP správně. Pokud za pracovníka není plátcem ZP i stát (péče o děti, student, důchodce..), tak bych tohle zatrhla vždy.
Ve Vašem případě to nic neovlivní. Ale aby se na to u jiného pracovníka nazpomnělo :-)
(mám jiný software, ale tohle tam je taky)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 11. 2013 11:14
Dobrý den, mám dotaz - pracovník má ost.přednostní pohledávku už půl roku a nyní přišel s informací, že nežije už ve společné domácnosti s přítelkyní se kterou má dvouletou dceru. Nadále však dceru vyživuje, rodný list, kde je uveden jako otec doložil. V programu jsem měla zadáno 1 vyživovaná osoba (tj.dítě). Myslím si správně, že se počet vyživovaných osob nebude měnit? Má něčím doložit, že dítě vyživuje nebo to není nutné? Děkuji a přeji hezký den.