Re: exekuce
Moc Vám paní Jasná děkuji za odpověď. Mohla bych Vás ještě o něco poprosit? U pracovnice, kde mám zadáno, že je na zkrácený úvazek 20 hod týdně, druh mzdy je měsíční - se mi nabízí v programu : generovat do životního minima. Jelikož má 9 000 hrubého + prémie a ještě u nás pracuje na Dohodu o provedení práce 3980 Kč měsíčně, zadala jsem negerovat do životního minima. Je to dobře? Děkuji
Bohužel, já mám Helios a ten mi takovou hlášku nedává, nevím přesně nač se vás ptá. Udělala bych si cvičně výplatu s možností generovat i negenerovat, ale zadejte tak, aby byla mzda nižší než minimální. A uvidíte, jak to bude počítat.
S polovičním úvazkem: hláška dorovnání do min. mzdy (zřejmě jste chybně napsala životní minimum) tam je proto, aby v případě poklesu mzdy pod hranici min. mzdy bylo odvedeno ZP správně. Pokud za pracovníka není plátcem ZP i stát (péče o děti, student, důchodce..), tak bych tohle zatrhla vždy.
Ve Vašem případě to nic neovlivní. Ale aby se na to u jiného pracovníka nazpomnělo :-)
(mám jiný software, ale tohle tam je taky)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
29. 11. 2013 11:14
Dobrý den, mám dotaz - pracovník má ost.přednostní pohledávku už půl roku a nyní přišel s informací, že nežije už ve společné domácnosti s přítelkyní se kterou má dvouletou dceru. Nadále však dceru vyživuje, rodný list, kde je uveden jako otec doložil. V programu jsem měla zadáno 1 vyživovaná osoba (tj.dítě). Myslím si správně, že se počet vyživovaných osob nebude měnit? Má něčím doložit, že dítě vyživuje nebo to není nutné? Děkuji a přeji hezký den.