Re: prosím mzdovou -prům. čistý výdělek
Musíte průměrný hodinový výdělek vynásobit týdenní prac. dobou, která byla v den ukončení PP (ve vašm případu krát 24) a ještě vynásobit kooficientem 4,348. To vám vyjde průměrná hrubá mzda a z toho spočítáte čistou (odpočítáte SP, ZP a daň).
Pokud má podepsané prohlášení, pak průměrná čistá mzda bude 5 922,-Kč.
Prům. hodinová mzda mi vyšla 63,76 . Prům. hrubý měs. výdělek 6656,- a prům. čistý 5922,- Kč. Hned se mi zdála částka 4472,- Kč, kterou mi program spočítal nízká, ,marně se snažím ale přijít na to, kde je chyba . Do potvrzení nemůžu totiž zasáhnout, abych ho přepsala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 12. 2013 9:55
Dobrý den, prosím nějakou zkušenou mzdovou účetní. Potřebuji vystavit potvrzení zaměstnanci z důvodu ukončení prac. poměru, tedy pro účely poskytnutí podpory Úřadem práce.
Program mi sice vypočítal čistou průměrnou mzdu, ale nějak se mi to nezdá. Tak to zkouším přepočítat.
Pracovnice pracovala u naší firmy od 1.6. do 30.11. V průběhu pr. poměru se její pr. úvazek měnil. Použijí tedy prům. hr. výdělek zjištěný k 1.10. Ten jsem zjistila jako součet hrubé mzdy 7-9 2013 a vydělila počtem skutečně odpr. hodin. Získala jsem tedy za rozhodné období pům. hrubou hodinovou mzdu.Tady se ještě s programem shoduji. Dál si ale nevím rady. Jakým koeficientem násobit, abych získala průměrnou hrubou měs. mzdu. V oddobí června pracovala paní 32 hodin týdně, červenec -15.9. 40 hodin týdně a od 16.9. do 30.11: v rozsahu 24 hodin týdně. Když zadám do počítače aktuální 24 hodinovou pr. dobu, dostanu v potvrzení částku čistý prům. výdělek 4472,- Kč, což se mi zdá málo.