Re: prosím mzdovou -prům. čistý výdělek
Musíte průměrný hodinový výdělek vynásobit týdenní prac. dobou, která byla v den ukončení PP (ve vašm případu krát 24) a ještě vynásobit kooficientem 4,348. To vám vyjde průměrná hrubá mzda a z toho spočítáte čistou (odpočítáte SP, ZP a daň).
Pokud má podepsané prohlášení, pak průměrná čistá mzda bude 5 922,-Kč.
Prům. hodinová mzda mi vyšla 63,76 . Prům. hrubý měs. výdělek 6656,- a prům. čistý 5922,- Kč. Hned se mi zdála částka 4472,- Kč, kterou mi program spočítal nízká, ,marně se snažím ale přijít na to, kde je chyba . Do potvrzení nemůžu totiž zasáhnout, abych ho přepsala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
2. 12. 2013 9:55
Dobrý den, prosím nějakou zkušenou mzdovou účetní. Potřebuji vystavit potvrzení zaměstnanci z důvodu ukončení prac. poměru, tedy pro účely poskytnutí podpory Úřadem práce.
Program mi sice vypočítal čistou průměrnou mzdu, ale nějak se mi to nezdá. Tak to zkouším přepočítat.
Pracovnice pracovala u naší firmy od 1.6. do 30.11. V průběhu pr. poměru se její pr. úvazek měnil. Použijí tedy prům. hr. výdělek zjištěný k 1.10. Ten jsem zjistila jako součet hrubé mzdy 7-9 2013 a vydělila počtem skutečně odpr. hodin. Získala jsem tedy za rozhodné období pům. hrubou hodinovou mzdu.Tady se ještě s programem shoduji. Dál si ale nevím rady. Jakým koeficientem násobit, abych získala průměrnou hrubou měs. mzdu. V oddobí června pracovala paní 32 hodin týdně, červenec -15.9. 40 hodin týdně a od 16.9. do 30.11: v rozsahu 24 hodin týdně. Když zadám do počítače aktuální 24 hodinovou pr. dobu, dostanu v potvrzení částku čistý prům. výdělek 4472,- Kč, což se mi zdá málo.