Re: DPP a dan
Jestli to bylo vyplaceno v jednotlivých měsících, tak to bylo méně než 10001 od kdy se odvádí pojištění, ale daň musela být z DPP odvedena, podle toho jestli bylo podepsané prohlášení poplatníka. Byla to skutečně DPP? Nejednalo se o nějakou smlouvu např. o dílo a pod?
Dobrý den, ne opravdu tu mám dokument dohoda o provedení práce. není z toho odvedena ani srážková ani zálohová daň. Podepsané prohlašení u naší společnosti nebylo. Paní toho má asi víc tak si asi dělá danové přiznání sama. Ale opravdu ta dan 15% není odvedená. Je to z minulého roku. bylo by to asi na účtu 341 (nebo 342) a odveno počítám ale tady nic takového není.S tím asi ted již nic neudelám že? nebo jak by jste to řešila vy? dekuji za radu
daň vypočítala a co nejdříve odvedla a nechala to zaplatit mzdovou účetní, která za výpočet odpovídala, protože už asi bývalého zaměstnance neženete, aby to zaplatil on
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 12. 2013 8:56
Dobrý den, zajímalo by zda je možné na základe smlouvy o provedení prace vyplatit učetní celkem 25 000 (platby 5000, 10000, 10000) zaúčtovat to jako :
379/211
521/379
není z toho odvedena žádná daň...můžete mi poradit zda je to správně? a nemela by se z toho odvest srážkova dan ve výši 15 %? tu přeci odvádí zamestnavatel tedy mi.
Je to tak zaůčtovano od paní účetní a já nevim zda je to správně, a ona telefony mi nebere. děkuji