Re: DPP a dan
Jestli to bylo vyplaceno v jednotlivých měsících, tak to bylo méně než 10001 od kdy se odvádí pojištění, ale daň musela být z DPP odvedena, podle toho jestli bylo podepsané prohlášení poplatníka. Byla to skutečně DPP? Nejednalo se o nějakou smlouvu např. o dílo a pod?
Dobrý den, ne opravdu tu mám dokument dohoda o provedení práce. není z toho odvedena ani srážková ani zálohová daň. Podepsané prohlašení u naší společnosti nebylo. Paní toho má asi víc tak si asi dělá danové přiznání sama. Ale opravdu ta dan 15% není odvedená. Je to z minulého roku. bylo by to asi na účtu 341 (nebo 342) a odveno počítám ale tady nic takového není.S tím asi ted již nic neudelám že? nebo jak by jste to řešila vy? dekuji za radu
daň vypočítala a co nejdříve odvedla a nechala to zaplatit mzdovou účetní, která za výpočet odpovídala, protože už asi bývalého zaměstnance neženete, aby to zaplatil on
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
4. 12. 2013 8:56
Dobrý den, zajímalo by zda je možné na základe smlouvy o provedení prace vyplatit učetní celkem 25 000 (platby 5000, 10000, 10000) zaúčtovat to jako :
379/211
521/379
není z toho odvedena žádná daň...můžete mi poradit zda je to správně? a nemela by se z toho odvest srážkova dan ve výši 15 %? tu přeci odvádí zamestnavatel tedy mi.
Je to tak zaůčtovano od paní účetní a já nevim zda je to správně, a ona telefony mi nebere. děkuji