Re: Datum účetního případu
už jsem myslela, že nikdo neodpoví, jste hodná, děkuji moc :-)V našem účetním SW lze takto zadat, právě se mi to hodí i kvůli nákladům na jednotlivé měsíce, abychom měli přehled, jen jsem si nebyla jistá, jestli se řídit duzp na faktuře nebo skutečným úč. případem.
Do 31.3.2013 můžete v pohodě dávat s DUZP, od 1.4.2013 však dle přijetí.
Já zadávám datum zápisu, datum odpočtu (doručení, uplatnění dph) a potom můžu ještě datum účetního případu, tím se dostane faktura do nákladů v měsíci kdy opravdu proběhlo plnění. A právě s tím jsem si nevěděla rady. Paní Simča možná myslela, že můžeme uplatnit dph až dnem přijetí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 12. 2013 14:05
Poradíte mi prosím, jaké zadávat datum v případě přijaté faktury - přefakturace nafty: datum vystavení 9.2., duzp 9.2., ale v příloze duzp tankování 31.1., tzn. jedná se o účetní případ z ledna. Mám dát 31.1. aby bylo správně do lednových nákladů nebo je to jedno?Děkuji