Re: Datum účetního případu
už jsem myslela, že nikdo neodpoví, jste hodná, děkuji moc :-)V našem účetním SW lze takto zadat, právě se mi to hodí i kvůli nákladům na jednotlivé měsíce, abychom měli přehled, jen jsem si nebyla jistá, jestli se řídit duzp na faktuře nebo skutečným úč. případem.
Do 31.3.2013 můžete v pohodě dávat s DUZP, od 1.4.2013 však dle přijetí.
Já zadávám datum zápisu, datum odpočtu (doručení, uplatnění dph) a potom můžu ještě datum účetního případu, tím se dostane faktura do nákladů v měsíci kdy opravdu proběhlo plnění. A právě s tím jsem si nevěděla rady. Paní Simča možná myslela, že můžeme uplatnit dph až dnem přijetí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
4. 12. 2013 14:05
Poradíte mi prosím, jaké zadávat datum v případě přijaté faktury - přefakturace nafty: datum vystavení 9.2., duzp 9.2., ale v příloze duzp tankování 31.1., tzn. jedná se o účetní případ z ledna. Mám dát 31.1. aby bylo správně do lednových nákladů nebo je to jedno?Děkuji