Re: Doklad o předplac. mýtného
ANO, myslím tu kauci. To mám na zálohách. Když si nabíjí mýtné u benzinky, nosí mi doklad a ten účtuji na 538. Jiný doklad už se mi do ruky nedostane.
Jako záloha se účtuje u firem, které jsou zapojeny do systému, který jim mýtné odečítá podle údajů z mýtních bran a dostávají na to vyúčtování. My využíváme něco podobného v SRN, naši řidiči tam neplatí mýtné hotově, ale předplácíme na účet a dostáváme měsíčně vyúčtování. V ČR jezdí po dálnici minimálně, takže platí hotově u benzínek a účtujeme přímo na 538. Kauci na jednotku máme na 315.
aha tak to jsem zase dělala zbytečně paniku:-) Naši řidiči většinou předplatí jen několik stovek dopředu a skoro to samé hned projedou, takže přímo na 538 je to snad správně. Děkuji, aspoň zase vím něco víc a jsem klidnější že je to tak správně :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
5. 12. 2013 10:00
Dobrý den,
jak účtujete prosím doklady o předplacení mýtného (myto cz)?
Mám takhle každý měsíc cca 20 dokladů a účtovala jsem hned jako spotřebu na 538, teď jsem se tu dočetla, že se má dávat jako záloha na 314 (tam účtuji pouze složení kauce). Mám v tom nějak zmatek, většinou se mýtné projede, takže tam moc nezůstane a jiný doklad na základě kterého bych dávala do nákladů k tomu již nedostanu. Poradí mi někdo? Děkuji