Re: FO x s.r.o.
ze zkušenosti- v oboru ochrany majetku a osob technickými prostředky je s.r.o. vždy hodnověrnější partner než OSVČ, takže doporučuji druhou variantu. Navíc s.r.o. už máte, takže žádný problém se zakládáním, jen požádáte o koncesi, podle dotazu splňujete odbornou způsobilost, takže tak.
Dˇaně a další vám třeba osvětlí někdo jiný,.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
9. 12. 2013 11:14
Dobrý den, můžete mi poradit co by bylo pro mne výhodnější?
Chci začít podnikat v oboru : Poskytování technických služeb k ochraně majetku a osob (alarmy ) - koncesovaná živnost.
Oprávnění na mou osobu a proškolení mám.
Buď budu podnikat na živnostenský list nebo mohu podnikat na s.r.o.( kde jsem jednatelem a společníkem), které už máme založené na jinou činnost a nikdy se s ním nic nedělalo. Nevyšel nám cca před 2 lety záměr, na které bylo založené, tak jen je zapsané v OR a přihlášeno k dani DPPO kde byla po celou dobu nula. Tam bych se mohl zaměstnat.
U obou variant by pro mne asi platilo dobrovolné plátcovství daně DPH, protože dle mých info, tak nakoupím za 20% ( nebo PDP) a dále dám konečnému spotřebiteli i s prací za 15%. Což se lidem rozhodně vyplatí. Kdybych nebyl plátce, tak budu dražší než ostatní.
V čem by, ale byla výhoda jednoho nebo druhého?
Hlavně pokud zjistím, že mi podnikání nepůjde a chtěl bych to zas zrušit atd....
Moc prosím poradíte mi.
Díky Ruda