Re: demolice budovy a výstavba nové
Ne.
Účtování vyřazení budovy v důsledku nové výstavby:
pořizovací cena 081/021
zůstatková cena 042/081
jsem trošku natvrdlá, takže promiňtě
a k účtu 042/081 tak budu účtovat další faktury za výstavbu nové budovy 042/321, takže mě pak ta budova vyjde třeba na 20 mil, které po dokončení budu odepisovat???
omlouvám se nikdy jsem se s tím nesetkala
Takže zkusím po jednotlivých účetních krocích a od začátku :) a také se omlouvám, že mým odpovědím jste neporozuměla.
1. účtování vyřazení budovy v důsledku nové výstavby:
vyřazení v pořizovací ceně 081/021
zaúčtování zůstatkové ceny 042/081
2. všechny náklady, které se budou týkat stavby nové budovy budete účtovat 042/321 (fa)
Předpokládám, že budovu vám bude stavět jiná firma.
(Kdybyste stavěli vy, bylo by účtování jinak, přes NV)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
12. 12. 2013 12:59
Dobrý den,
mám dotaz, sro zakoupilo budovu za 10 milio, dva roky používalo jako sklad, tedy jsem budovu dala na odpisy, nyní se rozhodli, že budovu zbourají a vystaví novou, protože je to výhodnější než-li jí rekonstruovat. Když budu mít fakturu za demolici, mohu jí dát do nákladů a další faktury na výstavbu budu přičítat k hmotnému majetku/ původní budova/????
děkuji za odpovědi