Re: daňový doklad k přijaté platbě
Na základě daňového dokladu k přijaté platbě si můžete uplatnit celé DPH najednou. Dílčí faktury na dodávky by měly být vystaveny tak, aby z nich bylo patrné, že Váš dodavatel si na tuto dílčí fakturu započetl část zílohy, čili v rekapitulaci by mělo být DPH nulové.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
12. 12. 2013 18:14
Dobrý den, zase jsem se zamotala v této problematice. Obecně, když dostanu DD k přijaté záloze, můžu si uplatnit DPH? A náklady až, když zboží dostanu? Prakticky: dodavatel mně vystavil DD k záloze a až vydavá postupně zboží, tak mně po týdnu vystavil fakturu s DPH na toto odebrané zboží. Takže mám 2 faktury.Nevěděla, jsem že si mohou uplatnit DPH již z daňového dokladu k přijaté záloze, tak si ho postupně uplaňuji, až když přichází po částech zboží. Můžu si DPH tedy uplatnit hned při získání DD k záloze? Děkuji