Re: Nákladní vůz a výměnná nástavba
Děkuji za odpověď, NA není zatím ještě zařazen do majetku. Jde mi o to, zda brát výměnnou nástavbu jako zhodnocení NA, nebo ne.Podnikatel si chce zakoupit ještě další dvě nástavby. Nástavba stojí na nohách a na NA se bude nakládat jen příležitostně.
Re: Nákladní vůz a výměnná nástavba
To je mi jasné. Ale přece veškeré náklady spojené s pořízením NA před jeho zařazením do majetku, se připočítávají k jeho pořizovací ceně a odepisují se. Jen nevím, jestli mám připočítat i tu nástavbu, která vlastně nebude jeho trvalou součástí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
13. 12. 2013 11:05
Dobrý den, podnikatel koupil investici - nákladní vůz, bude se odepisovat, poté zakoupil výměnnou nástavbu, kterou bude příložitostně vozit na NA za 25 tis. Může účtovat nástavbu celou rovnou do nákladů? Nebo musí její hodnotu připočítat k ceně NA a celé odepisovat? Děkuji za vaše názory.