Re: podpora v nezaměstnanosti
Jestliže je DPP nad 10000,- měsíčně, tak z tohoto příjmu.
Péče o dítě do 4 let je považována za náhradní dobu zaměstnání.
§ 51
"(1) Podpora v nezaměstnanosti se uchazeči stanoví za první 2 měsíce ve výši 0,15násobku, další 2 měsíce ve výši 0,12násobku a po zbývající podpůrčí dobu 0,11násobku průměrné mzdy v národním hospodářství za 1. až 3. čtvrtletí kalendářního roku předcházejícího kalendářnímu roku, ve kterém byla podána žádost o tuto podporu, jestliže
a) splnil podmínku doby předchozího zaměstnání započtením náhradní doby a tato doba se posuzuje jako poslední zaměstnání,.."
Re: podpora v nezaměstnanosti
Z toho co již skončilo tak ne. Jak píše Líba, pokud je DPP nad 10 tis, tak se bude počítat z toho, pokud není tak se počítá z průměru v ČR což je 0,11-0,15 násobek z 23000, takže v nejvyšší částce kolem 3500 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 12. 2013 15:02
dobrýden, z čeho se mi bude př.rok počítat podpora, jsem na RD a prac.smlouva mi skončila někdy po nástupu na PPM. Ted mám DPP.
děkuji