Re: podpora v nezaměstnanosti
Jestliže je DPP nad 10000,- měsíčně, tak z tohoto příjmu.
Péče o dítě do 4 let je považována za náhradní dobu zaměstnání.
§ 51
"(1) Podpora v nezaměstnanosti se uchazeči stanoví za první 2 měsíce ve výši 0,15násobku, další 2 měsíce ve výši 0,12násobku a po zbývající podpůrčí dobu 0,11násobku průměrné mzdy v národním hospodářství za 1. až 3. čtvrtletí kalendářního roku předcházejícího kalendářnímu roku, ve kterém byla podána žádost o tuto podporu, jestliže
a) splnil podmínku doby předchozího zaměstnání započtením náhradní doby a tato doba se posuzuje jako poslední zaměstnání,.."
Re: podpora v nezaměstnanosti
Z toho co již skončilo tak ne. Jak píše Líba, pokud je DPP nad 10 tis, tak se bude počítat z toho, pokud není tak se počítá z průměru v ČR což je 0,11-0,15 násobek z 23000, takže v nejvyšší částce kolem 3500 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
15. 12. 2013 15:02
dobrýden, z čeho se mi bude př.rok počítat podpora, jsem na RD a prac.smlouva mi skončila někdy po nástupu na PPM. Ted mám DPP.
děkuji