Re: Výdajové paušály - uplatnění slev
Sebe jako poplatníka byste mohl uplatnit v případě, že jste nepobíral starobní důchod 1.1.2013, jestli jste ho pobíral, tak ne. Manželku si můžete odečíst pokud její příjem (příjem před odečtením nákladů) nebyl větší než 68000,-/rok 2013.
V příštím roce se uvidí, podle případných změn. např. se uvažuje o vrácení slevy na poplatníka důchodcům, tak že podle platných předpisů v roce 2014.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 12. 2013 14:00
Jsem v důchodě,manželka končí poslední rok jako OSVČ příjem do 68 tkč - já jako důchodce mám tedy důchod a dal jsem do pronájmu prodejnu a dotazuji se
- používám paušál 30% a od r,2013 co si přesně mohu odečíst zda ještě na manželku a na sebe jako poplatníka,jelikož mi bylo řečeno,že jako důchodce a pronajimatel prý nelze ani odečíst položku za poplatníka/jako mne/ani za manželku - zda to je tak správně -řečeno FU
- v dalším roce budu platit dobrovolně za manželku sociální a zdravotní, jak se to potom řeší dále,protože stát jí nedá nic a vše si hradíme z našeho příjmu-pronájmu