Re: Výdajové paušály - uplatnění slev
Sebe jako poplatníka byste mohl uplatnit v případě, že jste nepobíral starobní důchod 1.1.2013, jestli jste ho pobíral, tak ne. Manželku si můžete odečíst pokud její příjem (příjem před odečtením nákladů) nebyl větší než 68000,-/rok 2013.
V příštím roce se uvidí, podle případných změn. např. se uvažuje o vrácení slevy na poplatníka důchodcům, tak že podle platných předpisů v roce 2014.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
16. 12. 2013 14:00
Jsem v důchodě,manželka končí poslední rok jako OSVČ příjem do 68 tkč - já jako důchodce mám tedy důchod a dal jsem do pronájmu prodejnu a dotazuji se
- používám paušál 30% a od r,2013 co si přesně mohu odečíst zda ještě na manželku a na sebe jako poplatníka,jelikož mi bylo řečeno,že jako důchodce a pronajimatel prý nelze ani odečíst položku za poplatníka/jako mne/ani za manželku - zda to je tak správně -řečeno FU
- v dalším roce budu platit dobrovolně za manželku sociální a zdravotní, jak se to potom řeší dále,protože stát jí nedá nic a vše si hradíme z našeho příjmu-pronájmu