Re: Pracovní doba určitá a neurčitá
>Dobrý den, mám dotaz ohledně pracovní
>smlouvy...momentálně dělám ve firmě a smlouvu mám na dobu neurčitou,
>nyní nám vyvěsili nabídku lepší práce (u té stejné
>firmy), s tím, že tato nabídka je na dobu určitou
>(konkrétně na 1 rok). Chci se proto informovat, může mi
>zaměstnavatel změnit pracovní smlouvu z doby neurčité na
>dobu určitou?
bez vašeho sohlasu nemůže
Nebo to mám chápat tak, že mi může
>maximálně zaměstnavatel dát na dobu určitou nový pracovní post
>a po uplynutí této doby mi musí opět dát smlouvu na
>dobu neurčitou?
Po uplynutí doby určité vás zaměstnat už nemusí, to záleží na zaměstnavateli, jak by postupoval dál, případně by se to dalo ošetřit ve stávající pracovní smlouvě a to tak, že by se ke stávající pracovní smlouvě mohl udělat dodatek o změně výkonu práce, že po dobu jednoho roku budete vykonávat práci XX a po roce se vrátíte na svoji nynější pozici. Ovšem záleželo by na zaměstnavateli, jestli by to s vaším souhlasem provedl, protože vaši práci by ten rok musel vykonávat někdo další.
...děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 12. 2013 19:25
Dobrý den, mám dotaz ohledně pracovní smlouvy...momentálně dělám ve firmě a smlouvu mám na dobu neurčitou, nyní nám vyvěsili nabídku lepší práce (u té stejné firmy), s tím, že tato nabídka je na dobu určitou (konkrétně na 1 rok). Chci se proto informovat, může mi zaměstnavatel změnit pracovní smlouvu z doby neurčité na dobu určitou? Nebo to mám chápat tak, že mi může maximálně zaměstnavatel dát na dobu určitou nový pracovní post a po uplynutí této doby mi musí opět dát smlouvu na dobu neurčitou? ...děkuji za odpověď.