Re: Pracovní doba určitá a neurčitá
>Dobrý den, mám dotaz ohledně pracovní
>smlouvy...momentálně dělám ve firmě a smlouvu mám na dobu neurčitou,
>nyní nám vyvěsili nabídku lepší práce (u té stejné
>firmy), s tím, že tato nabídka je na dobu určitou
>(konkrétně na 1 rok). Chci se proto informovat, může mi
>zaměstnavatel změnit pracovní smlouvu z doby neurčité na
>dobu určitou?
bez vašeho sohlasu nemůže
Nebo to mám chápat tak, že mi může
>maximálně zaměstnavatel dát na dobu určitou nový pracovní post
>a po uplynutí této doby mi musí opět dát smlouvu na
>dobu neurčitou?
Po uplynutí doby určité vás zaměstnat už nemusí, to záleží na zaměstnavateli, jak by postupoval dál, případně by se to dalo ošetřit ve stávající pracovní smlouvě a to tak, že by se ke stávající pracovní smlouvě mohl udělat dodatek o změně výkonu práce, že po dobu jednoho roku budete vykonávat práci XX a po roce se vrátíte na svoji nynější pozici. Ovšem záleželo by na zaměstnavateli, jestli by to s vaším souhlasem provedl, protože vaši práci by ten rok musel vykonávat někdo další.
...děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
25. 12. 2013 19:25
Dobrý den, mám dotaz ohledně pracovní smlouvy...momentálně dělám ve firmě a smlouvu mám na dobu neurčitou, nyní nám vyvěsili nabídku lepší práce (u té stejné firmy), s tím, že tato nabídka je na dobu určitou (konkrétně na 1 rok). Chci se proto informovat, může mi zaměstnavatel změnit pracovní smlouvu z doby neurčité na dobu určitou? Nebo to mám chápat tak, že mi může maximálně zaměstnavatel dát na dobu určitou nový pracovní post a po uplynutí této doby mi musí opět dát smlouvu na dobu neurčitou? ...děkuji za odpověď.