Re: zasílání na zdravotní,sociálku a FU
Na FÚ a ČSSZ zasíláte ve formátu xml, na ZP v pdf. Pokud používáte svojí DS, nebo el. podpis, musíte mít buď podepsanou plnou moc, nebo Oznámení o pověření k zajištění všech úkonů souvisejících s e - Podáním ČSSZ (pro zastupující osobu).
Pokud budete posílat DS - nemusí být ani podpis, ani razítko.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 12. 2013 9:20
Dobrý den,
čím více toho čtu,tím si nejsem jistá - může mi někdo poradit?
Vedu daň. evidenci pro více firem, nejsem daň poradce, mám svůj elektronický podpis a své datové schránky. Jak mám nejlépe posílat přehledy, hlášení pro VZP a sociálku a přiznání DPH, silniční daň aj. na FU? Mohu si s klienty napsat plnou moc, že mě zmocňují k zasílání xxxx pro xxxxx a pak nechat podepsat přiznání aj., naskenovat do pdf a odeslat do podatelny přes elektronický podpis?
Když je nechám si zřídit dat schránku a mít do jejich schránky přístup, tak mohu odesílat jenom ve formátu xml a nijak nepodepsané od nich? Jdou přes moji datovou schránku odesílat i soubory v pdf naskenované a podepsané od klienta?
Asi fakt blbnu, ale myslím si, že je to čím dál tím víc složitější a nevím, jestli mám psát nějaké plné moci a jestli je mohu poslat poštou.
Mirka