Re: Opět prosím poradte dobropis
Nevím, proč potřebujete mít dobropis (opravný daňový doklad) odsouhlasený z druhé strany.... To přece není potřeba, pokud se práce vůbec neuskutečnily. Nekomplikujete si to až moc? :-) PDP je o to jednoduší, že daň vlastně neodvádíte (fakticky), takže si dobropis nechte i daňově v 12/2013 a je to. Když teda z nějakého důvodu potřebujete mít dobropis odsouhlasen, tak si to odsouhlasení pak jen "přicvakněte" k tomu vašemu dokladu.
Pokud vystavíte dobropis v 12, musí být i pro DPH v 12/2013. Petra
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 12. 2013 8:21
V návaznosti na předcházející dotaz z 27.12.2013 se Vás ptám
>Vystavili jsme fakturu na práce v měsíci 11/2013. V
>měsíci 12/2013 jsme zjistili, že práce nebudou
>provedeny. 12/2013 vystaven dobropis - částka. 1/2014 mi paní
>teprve potvrdí (odsouhlasí) dobropis.
>
>Znamená to tedy, že já vystavím dobropis na -, ale
>zaúčtuju až budu mít tento dobropis odsouhlasený? V
>přiznání DPH se mi musí dobropis objevit až v lednu 2014??
>Děkuji za Vaše odpovědi.
a jakto že jste fakturovali, když práce nebudou provedeny?
Přes víkend jsem nad tím přemýšlela a pořád nevím. Když vystavím dobropis v 12. a v lednu budu mít potvrzený dobropis znamená to, že uplatnit DPH můžu až v lednu. TAk mě tak napadlo, co kdybych vystavila dobropis v lednu a uplatnila DPH taky v lednu a nebo ted mě napadlo, že se jedná o PDP, takže pokud vystavím dobropis v prosinci a potvrzený bude v lednu, tak by to mělo být teoreticky jedno, ne? Děkuji za Vaše odpovědi