Re: Opět prosím poradte dobropis
Nevím, proč potřebujete mít dobropis (opravný daňový doklad) odsouhlasený z druhé strany.... To přece není potřeba, pokud se práce vůbec neuskutečnily. Nekomplikujete si to až moc? :-) PDP je o to jednoduší, že daň vlastně neodvádíte (fakticky), takže si dobropis nechte i daňově v 12/2013 a je to. Když teda z nějakého důvodu potřebujete mít dobropis odsouhlasen, tak si to odsouhlasení pak jen "přicvakněte" k tomu vašemu dokladu.
Pokud vystavíte dobropis v 12, musí být i pro DPH v 12/2013. Petra
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
30. 12. 2013 8:21
V návaznosti na předcházející dotaz z 27.12.2013 se Vás ptám
>Vystavili jsme fakturu na práce v měsíci 11/2013. V
>měsíci 12/2013 jsme zjistili, že práce nebudou
>provedeny. 12/2013 vystaven dobropis - částka. 1/2014 mi paní
>teprve potvrdí (odsouhlasí) dobropis.
>
>Znamená to tedy, že já vystavím dobropis na -, ale
>zaúčtuju až budu mít tento dobropis odsouhlasený? V
>přiznání DPH se mi musí dobropis objevit až v lednu 2014??
>Děkuji za Vaše odpovědi.
a jakto že jste fakturovali, když práce nebudou provedeny?
Přes víkend jsem nad tím přemýšlela a pořád nevím. Když vystavím dobropis v 12. a v lednu budu mít potvrzený dobropis znamená to, že uplatnit DPH můžu až v lednu. TAk mě tak napadlo, co kdybych vystavila dobropis v lednu a uplatnila DPH taky v lednu a nebo ted mě napadlo, že se jedná o PDP, takže pokud vystavím dobropis v prosinci a potvrzený bude v lednu, tak by to mělo být teoreticky jedno, ne? Děkuji za Vaše odpovědi