Re: smrt zaměstnance
Štědrý den zaplatíte. Pokud máte doloženo, že umřel v 8,30 hod, pak zaplatíte do tohoto času, ale musíte to mít doložené, ne že jedna paní povídala. Jinak zaplatítecelý den. Odhlásíte na OSSZ a ZP. Výplatu vyplatíte pozůstalým, pokud nepředkročí výše mzdy trojnásobek jeho průměrného měsíčního výdělku. Neposílejte peníze na účet (může již být pozastavený), ale vyplaťte v hotovosti na pokladně. Co nejdříve vyhotovte ELDP, pozůstalí jej budou potřebovat při vyřízení vdovského důchodu.
Re: smrt zaměstnance
A já bych k tomu proplatila ještě nevyčerpanou dovolenou. Hezký první pracovní den přeji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 1. 2014 8:02
Dobré ráno v novém roce,chtěla bych vás poprosit o radu, zemřel mi zaměstnanec náhle na štědrý den. Co musím všechno udělat, odhlásit VZP a OSSZ, dále mě zajímá, zda má nárok na proplacení štědrého dne, když zemřel o půl deváté ráno. A výplata mzdy náleží manželce pozůstalého? dočetla jsem se v zákoníku práce §328, že ano. děkuju vám za pomoc.