Re: silniční daň
Silniční daň platíte za vozidlo, které používáte. Pokud jste auto prodali, tak spočítáte měsíce, kdy jste auto používali a vyjde vám poměrná část k zaplacení. Vyplníte v přiznání všechna auta a počet měsíců používání. Vyplníte zaplacené zálohy a buď vám vznikne doplatek, nebo přeplatek.
Re: silniční daň
Jéé, moc děkuji. Ještě se optám. Myslíte si, že bude vadit když podám nové přiznání. Bohužel jsem poslala už přiznání za rok 2013 - pro nové auto a nevyplnila tam i staré auto a jeho dobu používání. Tudíž je to špatně :-/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 1. 2014 17:20
Prosím o pomoc. V listopadu 2012 jsme kupovali do firmy auto. V lednu jsem udělala přiznání za rok 2012 - povinnost vyšla na 500,- a následně pak v březnu zaplatila silniční daň na rok 2013 - 3000,-. Letos jsme auto prodali soukromé osobě a v září pak koupili nové. Teď jsem podala přiznání k dani za rok 2013 a mám to stejné vyplnit na rok 2014?? nebo pouze v průběhu roku zaplatit danou daň.
A jak je to u starého vozidla, když jsme v březnu zaplatili na celý rok 2013, ale my jej v průběhu roku prodali. Nějak jsem se do toho zamotala. Děkuji