Re: silniční daň
Silniční daň platíte za vozidlo, které používáte. Pokud jste auto prodali, tak spočítáte měsíce, kdy jste auto používali a vyjde vám poměrná část k zaplacení. Vyplníte v přiznání všechna auta a počet měsíců používání. Vyplníte zaplacené zálohy a buď vám vznikne doplatek, nebo přeplatek.
Re: silniční daň
Jéé, moc děkuji. Ještě se optám. Myslíte si, že bude vadit když podám nové přiznání. Bohužel jsem poslala už přiznání za rok 2013 - pro nové auto a nevyplnila tam i staré auto a jeho dobu používání. Tudíž je to špatně :-/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
2. 1. 2014 17:20
Prosím o pomoc. V listopadu 2012 jsme kupovali do firmy auto. V lednu jsem udělala přiznání za rok 2012 - povinnost vyšla na 500,- a následně pak v březnu zaplatila silniční daň na rok 2013 - 3000,-. Letos jsme auto prodali soukromé osobě a v září pak koupili nové. Teď jsem podala přiznání k dani za rok 2013 a mám to stejné vyplnit na rok 2014?? nebo pouze v průběhu roku zaplatit danou daň.
A jak je to u starého vozidla, když jsme v březnu zaplatili na celý rok 2013, ale my jej v průběhu roku prodali. Nějak jsem se do toho zamotala. Děkuji