Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech
A proč jste neměl podepsané daňové prohlášení? Vždyť pokud byl příjem do 5000 Kč a nepodepsané prohlášení, je daň srážková a tudíž konečná, nevratná. Ona by ještě šla vrátit, ale musel by to být Váš poslední zaměstnavatel v roce a Vy byste u něj podepsal prohlášení do 15.2. zpětně. Měl jste pouze tohoto jednoho zaměstnavatele a pak DPP skončila už jste zaměstnaný nebyl?
Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech
Aha, takže jste měl 2 zazměstnavatele současně a mohl jste podepsat jen u jednoho. Pak u toho, kde jste podepsané neměl a měl tam vždy příjem do 5000 hrubého, byla srážková daň a ta je konečná. U toho, kde jste podepsané měl, byla daň zálohová, ale pokud po odečtení slevy na poplatníka byla vždy nulová, tak už by nebylo co vracet, takže zúčtování nebo přiznání nemá smysl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 1. 2014 11:16
Dobrý den, prosím o radu,byl jsem zaměstnán na DPP, nejdřív jsme měl podepsané Prohlášení, poté už ne.Výdělek každý měsíc do 3.000,-. DPP jsem v červenci ukončil.Mám si u bývalého zaměstnavatele žádat o Potvzení o zdanitelných příjmech?Někde jsem četl, že do 5.000,-Kč se do daňového přiznání nezahrnuje.Děkuji.Jiří