Re: Změna způsobu účtování -poradí někdo
Kontaci máte správně. Marže je rozdíl mezi 501 a 601 - správněji je to hrubá marže. Kde účtovat záleží na Vašem SW, obvykle má i modul nedokončené výroby. Kancelářské potřeby apod. můžete vést v B, pakliže se tak rozhodnete a uvedete to ve své směrnici.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
3. 1. 2014 12:50
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit. firma s.r.o. celý rok 2013 účtovala typem B. V posledním čtvrtletí roku 2013 bylo rozhodnuto, že se budeme zabývat výrobou. Začal se nakupovat materiál, ketrý já po invetuře zaúčtuji 112/501. Ale některé výrobky už jsou komplet hotové a já nyní nevím co s nimi. Jsou to spíše vzorky, ale stejně nevím.
Ješt jestli prosím možné odkontrolovat začtování při typu A.
1) Nákupní faktura 111,343/321 -fakturace
2) Příjemka ze skladu 112/111 kde
3) Výdejka do výroby 501/112 -sklad
a zároveň změna stavu nedokončené výroby
121/611 ve stejné hodnotě a nevím kde účtovat sklad?int.doklad?
4) hotové výrobky z výroby příjem na sklad 611/121 a zase nevím kde??? a zároveň 123/613 ve stejné hodnotě a zase nevím kde???
5) Vydaná faktura za prodej výrobků 311/601,343 už zvýšená na prodejní cenu- Fakturace
6) Výdejka ze skladu hotových výrobků na prodané kusy 613/123
sklad
Nejsem si jistá jestli to je dobře, ale pokud znám cenu konečného výrobku za kterou ho budu prodávat tak rozdíl mez ním a cenou vydanou ze skladu to je marže, že???
A ještě poslední dotaz musí se všechny nákupy které bude firma od této doby dělat kancelářské potřeby, úklidové prostředky atd vést vždy přes sklad????
Strašně děkuji za rady.
LM