Re: Podání elektronicky
Jak to tedy je? Mám za to, že OSVČ může za sebe podávat Přehledy ještě papírově, ale pokud zaměstnává aspoň 1 zaměstnance, musí podávat elektronicky. Je to tak? A není mi jasné, jestli už od mezd 12/2013 zpracovávaných v lednu? Můžu teďka Přehled za zaměstnavatele donést papírově na sociálku?
Omlouvám se. A ještě jsem se chtěla zeptat, jak je to s Finančním úřadem? Tam platí to, že se podává elektronicky a vyjímkou jsou jen FO, jejichž obrat obrat za nejvýše 12 bezprostředně předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců nepřesáhne 6 mil.Kč?
Ano.
Výjimku budou tvořit pouze plátci DPH – fyzické osoby, jejichž obrat za nejvýše 12 bezprostředně předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců nepřesáhne 6 mil. Kč a nemají zákonem stanovenou povinnost činit podání elektronicky. Ti si budou moci vybrat, zda budou svá podání zasílat správci daně elektronicky, v papírové podobě poštou či doručovat osobně.
Pro úplnost je třeba dodat, že pro všechny plátce DPH bez rozdílu zůstává nadále zachována povinnost elektronického podání pokud jde o podání Výpisu z evidence pro daňové účely v režimu přenesení daňové povinnosti (§ 92a odst. 5 zákona o DPH) a souhrnného hlášení (§ 102 odst. 3 zákona o DPH).
5. 1. 2014 20:20
Když od 1.1.2014 lze podat za zaměstnavatele Přehled na sociálku jen elektronicky, platí to tedy už za mzdy 12/2013 odesílané v lednu nebo až za 01/2014? S papírovým Přehledem za 12/2013 už na sociálce neuspěji?
OSVČ jako zaměstnavatel DS nemá, tak si zřejmě bude muset založit, že?
Děkuji předem za info.