Chyba ve mzdách a daň

• (neregistrovaný)

6. 1. 2014 0:28

Dobrý večer, udělala jsem chybu ve mzdách, pracovník důchodce měl podepsané prohlášení a já to přehlídla. Problém není ve výši dani, protože nemá nárok na slevu, ale v tom, že jeho odměna byla kolem 4000 a tak já odvedla za celý rok každý měsíc daň srážkovou, ale měla být zálohová. Nyní jsem to přeúčtovala a opravila, ale vzniká mi tím na dani srážkové přeplatek a na dani zálohové nedoplatek každý měsíc už od ledna. Platí se za to penále? když budu dělat nyní vyúčtování zálohové daně, tak tam musím vše uvést jak jsem měla jiné předpisy a platby a doplatek na konci roku? děkuji moc za radu, nevím co s tím.
    Máte s tím někdo zkušenost? předpokládám, že jsem jediná komu se to povedlo.....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2014 1:07

EvaP (neregistrovaný)

Re: chyba ve mzdách a daň
      nic tragického v tom nevidím, pošlete na FÚ žádost, aby převedli peníze ve výši..... (rozepište jednotlivé platby) uhrazené dne...... (jednotlivé datumy) z účtu 7720-... na účet 713-...(nevznikne Vám tím žádný nedoplatek/přeplatek) . Pošlete co nejdříve, aby to převedli ještě dříve, než jim odevzdát Vyúčtování za rok 2013 (do něj bych napsala platby, kter jste měsíčně hradili)..

• 6. 1. 2014 1:31

děkuji moc (neregistrovaný)

Re: chyba ve mzdách a daň
      Super, to mě nenapadlo, už jsem to viděla černě, moc děkuji, to z toho i usnu :-)

• 6. 1. 2014 10:37

. (neregistrovaný)

Re: převod daní mezi účty na FÚ
      Nevíte někdo, k jakému datu daň na FÚ převedou - zda k datu zaplacení nebo k datu převedení (datu žádosti)?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).