Re: chyba ve mzdách a daň
nic tragického v tom nevidím, pošlete na FÚ žádost, aby převedli peníze ve výši..... (rozepište jednotlivé platby) uhrazené dne...... (jednotlivé datumy) z účtu 7720-... na účet 713-...(nevznikne Vám tím žádný nedoplatek/přeplatek) . Pošlete co nejdříve, aby to převedli ještě dříve, než jim odevzdát Vyúčtování za rok 2013 (do něj bych napsala platby, kter jste měsíčně hradili)..
Re: převod daní mezi účty na FÚ
Nevíte někdo, k jakému datu daň na FÚ převedou - zda k datu zaplacení nebo k datu převedení (datu žádosti)?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
6. 1. 2014 0:28
Dobrý večer, udělala jsem chybu ve mzdách, pracovník důchodce měl podepsané prohlášení a já to přehlídla. Problém není ve výši dani, protože nemá nárok na slevu, ale v tom, že jeho odměna byla kolem 4000 a tak já odvedla za celý rok každý měsíc daň srážkovou, ale měla být zálohová. Nyní jsem to přeúčtovala a opravila, ale vzniká mi tím na dani srážkové přeplatek a na dani zálohové nedoplatek každý měsíc už od ledna. Platí se za to penále? když budu dělat nyní vyúčtování zálohové daně, tak tam musím vše uvést jak jsem měla jiné předpisy a platby a doplatek na konci roku? děkuji moc za radu, nevím co s tím.
Máte s tím někdo zkušenost? předpokládám, že jsem jediná komu se to povedlo.....