Re: Moc prosím o radu-DPP
při evidenci na ÚP si můžete přivydělat max. 4250 Kč (v hrubém), takže pokud v některém měsíci překročíte tuto částku, vyřadí vás ÚP z evidence a zdravotní poj. si budete muset zaplatit sama. V lednu ještě ne, protože ÚP vás vyřadí až od 15.1., takže za leden budete ZP vyřešeno, ale únor už si budete muset zaplatit.
Pokud budete mít při evidenci na ÚP příjem z DPP větší než 4250,-/měsíc, z evidence vás vyřadí. Při DPP do 10000,- se neplatí pojištění, prohlášení můžete podepsat. Když vás vyřadí během ledna, tak za leden ZP doplácet sama nemusíte, a v únoru když budete mít víc jak 10000, tak vám SP a ZP srazí zaměstnavatel.
Pokud podepíšete Prohlášení, tak daň z této DPP bude zálohová. Pokud byste do konce roku neměla jiného zaměstnavatele, mohla byste požádat tohoto zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování daně nebo si sama podat daňové přiznání. Pokud podepíšete Prohlášení a budete pracovat u tohoto zaměstnavatele pouze v lednu a v únoru, v březnu potom můžete podepsat Prohlášení u dalšího zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
6. 1. 2014 14:33
Jsem vedena na úřadu práce, ale žádnou podporu neberu. Dne 15.1. nastoupím na brigádu na DPP s výdělkem do 10.000 Kč, kdo za mně odvede zdr. pojištění, bude to ještě pracovní úřad? Na brigádě budu pracovat ještě celý měsíc v únoru, to už mzda překročí 10.000 Kč, jak to bude s placením soc. a zdr. ? Mám podepsat prohlášení? Moc děkuji za odpověď.