Re: DPH
>Dobrý den,
>
>prosím potřebovala bych poradit podnikatel překročil
>limit a měl se stát již od 1.10. plátcem DPH a po novu
>se musí tedy chovat jako plátce k tomuto datu. Jelikož
>to neuhlídal musí udělat DPH za říjen. listopad,
>prosinec - měsíční. To je mi také jasné, ale co mě jaksi
>není úplně jasné je:
>
>vystavil fakturu za např. říjen 100 000,- odběrateli
>a on musí tuto fakturu zahrnout do přiznání říjnového
>
>
>bude to následovně takto základ 21/% bude 82640,- a
>daň 17360,-
> celkem 100000,- tím bude zisk menší
>
>
>nebo musí 100000,- ZD a 21000,- DPH ? Prosím poraďte
>nějak mi to nemyslí a to je teprve leden !!!
a jak je cena stanovena ve smlouvě -celková cena 100 tis. ? nebo myslíte, že odběratel přistoupí na změnu ceny?
>
>Díky.
Re: DPH
V každém případě kontaktujte odběratele a dohodněte se. Odběratel si může DPH uplatnit, až má řádné daňové doklady, to bude tedy nejdříve 1/2014. Vyfaturovala bych 100.000 + DPH. Odběratelovi bych navrhla, vzhledem k tomu, že je to naše chyba, že doplatek faktur ve výši 21% může doplatit, až mu FÚ tuto částku vrátí. Tak na tom neprodělá ani odběratel ani dodavatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 1. 2014 15:51
Dobrý den,
prosím potřebovala bych poradit podnikatel překročil limit a měl se stát již od 1.10. plátcem DPH a po novu se musí tedy chovat jako plátce k tomuto datu. Jelikož to neuhlídal musí udělat DPH za říjen. listopad, prosinec - měsíční. To je mi také jasné, ale co mě jaksi není úplně jasné je:
vystavil fakturu za např. říjen 100 000,- odběrateli a on musí tuto fakturu zahrnout do přiznání říjnového
bude to následovně takto základ 21/% bude 82640,- a daň 17360,-
celkem 100000,- tím bude zisk menší
nebo musí 100000,- ZD a 21000,- DPH ? Prosím poraďte nějak mi to nemyslí a to je teprve leden !!!
Díky.