Re: Pomozte prosím - kurzový rozdíl
Já vždycky počítám kurzový rozdíl ke každé platně. Takže když si pak vezmu zbývající část v CZK a vydělím zbývajícíma EURama, tak dostanu kurz, kterým jsem fakturu v říjnu účtovala. V závěrce k 31.12. se musí nezaplacená část přepočítat závěrkovým kurzem, takže i kdybyste ten kurzový rozdíl k platbě nepočítal, tak jej vlastně proúčtujete v rámci závěrkového překurzování.
Jinak kurz bych k částečné platbě vypočetla jako rozdíl z částky 7000 EUR kurzem platby a z částky 7000 EUR kurzem faktury. Rozdíl buď bude kurz. výnos nebo náklad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 1. 2014 16:25
Dobrý den, v říjnu jsme vystavili FAV na 10 000 EUR, která je splatná: 7 000 EUR v prosinci, 2 000 EUR v lednu a 1 000 EUR v březnu. Odběratel nám už zaplatil 7 000 EUR v prosinci.
1) Počítám prosím kurzový rozdíl z uhrazených 7000 EUR? Nebo mám počkat, až uhradí celou částku a teprve počítat kurzový rozdíl?
2) V případě, že mám počítat kurzový rozdíl již ze 7 000 EUR, napsal byste mi prosím někdo postup, jak jej mám počítat?
Moc Vám děkuji za rady!