Re: Dotaz na ZP a SP při RD vs. RP
Dobry den, vkladam se do diskuse, prosim o radu. v 2013 jsem byla na rodicovské dovolené do 4 let dítěte, příspěvek jsem uz nepobírala, podnikala jsem jako osvč, v zaměstnání jsem mela neplacené volno. neplatila jsem nikde zadne zalohy, to mi rekli na zp i sp, ze nemusim. v unoru mi ted konci RD, tak budu muset uz za unor zaplatit zálohy nebo az za březen ? Budu muset za rok 2013 jak budu podávat přiznání zaplatit cele ZP i celé SP ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
7. 1. 2014 17:22
Dobrý den, prosím o radu, pokud víte nebo máte zkušenosti:
Pokud si u zaměstnavatele stanovím, resp. zažádám o rodičovskou dovolenou, že budu trvale pečovat o dítě do 3 let jeho věku. Je po celou tuto dobu té RD za mě plátcem ZP a SP stát? Nesouvisí to např. nějak i s rodičovským příspěvkem. Tedy pokud si celkovou výši RP 220 tis. vyčerpám třeba už za 2 roky a do zbylých 3 let věku dítěte nebudu nadále už pobírat nic. Nestanu se současně sama za sebe také tímto okamžikem (vyčerpáním té výše RP 220 tis.) i plátcem zdravotního a sociálního pojištění ? Nebo i nadále prostě do těch 3 let, co jsem na RD, za mě bude hradit ZP a SP stát?
Děkuji moc za odpověď.