Re: platce ci neplatce DPH
Pro prodej koncovým spotřebitelům, kteří nejsou plátci DPH, je vždy lepší také nebýt plátcem DPH. Zbude vám víc nebo můžete prodávat levněji... Ovšem s tím dovozem nevím, mohlo by se stát, že s z vás stane osoba identifikovaná k dani nebo jak se tomu říká... Jednodušší je nakupovat jen v ČR, ale zkoumejte dál...
Identifikovaná osoba se z nás stává (a je třeba se zaregistrovat) z kteréhokoliv z následujících důvodů (podle §6 g-i Zákona o DPH):
Z jiného státu EU jsme pořídili zboží, jehož celková hodnota (bez DPH) překročila v kalendářním roce 326 000 Kč (kromě výjimek týkajících se třístranného obchodu)
i ze zahraničí můžete nakupovat jako neplátce, ale musíte dodavatele na to upozornit, on své zboží musí pak fakturovat včetně jejich DPH. U vás se to pak nijak nerozlišuje od místních dodavatelů.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
8. 1. 2014 19:22
zacinam podnikat a prosim o radu, zda mam byt platce DPH nebo nemam,budu mit obchudek se smisenym zbozim, ktere budu i dovazet ze zahranici+kava nejaky ten zakusek.Nevim co je pro mne lepsi,dokaze mi to nekdo vysvetlit nebo poradit co je pro mne lepsi.dekuji Andrea