Re: Výpověď - RD
Ne nemá místo, proto jsem si hledala jinde a našla, zaměstanavatel mi tel. sdělil, že pracov.poměr ukončíme a vyplácí vždy po RD odstupné, ale dohoda co došla je " bez textu nadbytečnost, odstupné.." pouze roz. pracovního poměru k 20.1. a dalších bodech (nevynášení informací...). Nabídka místa je pouze do 450 km (nehodlám se stěhovat, proto i výpověď a omezovaly se i stavy zaměstnanců na současné pobočce a někteří skončili k 12/2013). O odtupné bych nerada přišla, ráda bych se vrátila, ale není kde... děkuji
Re: Výpověď - RD
pokud v té dohodě nikde není odkaz, že jde o nadbytečnost, nepodepisovala bych ji. Zavolejte mu a sdělte mu, že ji chcete předělat. Ústně vám může slíbit cokoli, ale pokud to nemáte písemně, nemusíte se toho dočkat. Nehledě na to, že odstupné u takové dohody nenáleží a ZP a OSSZ by požadovaly pojistné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 1. 2014 8:43
Dobrý den, psalo se tady hodně, ale nevím jak z toho ven. K 20.1.14 mi končí RD, telefonicky jsme se zaměstnavatelem dohodli o ukončení pracovního poměru, již nyní mi došla dohoda o rozvázání prac.poměru k 20.1., ale není tam nic o "nadbytečnosti" ani o odstupném. Pracovní poměr chci rozvázat i zaměs., ale nechci přijít o odstupné, to je jen slíbené telefon (takže není písemně ...jedná se o mezinárodní společnost), tak snad nelže :-), Ale jakou smlouvu nyní podepsat, aby se pracovní poměr ukončil k 20.1.14, nepřišla jsem o odstupné (o kterém ve smlouvě nepíše). (doodávám nebudu tam nastovat, není kde...a od března mám novou práci, jinde, smlouvu už mám podepsanou). děkuji