Re: Začátek pracovního poměru v PN
Děkuji za odpovědi. Takže bude u nás bez náhrady jako "omluvenku" použiji kopii dokladu o PN, kterou si přiložím k výkazu? Nevím ale, jak ho v tomto případě zadat do programu, jako PN to asi nepujde, protože by mi tam počítal náhradu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 1. 2014 12:37
Dobrý den,
prosím o radu. Zaměstnanec má podepsanou pracovní smlouvu s nástupem dne 1.1.2014 (podepsaná někdy v prosinci 2013). Od 25.12.13 je v pracovní neschopnosti (v té době měl ještě jiného zaměstnavatele a jeho pracovní poměr skončil dne 31.12.13). Vzhledem k tomu, že pracovní neschopnost stále trvá, zaměstnanec zatím nemohl do zaměstnání. Podle mého názoru je pracovní smlouva platná, neboť nenastoupil z důvodu pracovní neschopnosti. Jen nevím, jak s touto PN naložit - je v ní totiž uveden původní zaměstnavatel, který platil náhradu do 31.12.13.
Prosím tedy o radu, jak postupovat, ještě jsem se s takovým případem nesetkala a paní na sociálce, se kterou jsem mluvila, taky nevěděla:). Předem děkuji za Váš čas a případné rady.