Re: Začátek pracovního poměru v PN
Děkuji za odpovědi. Takže bude u nás bez náhrady jako "omluvenku" použiji kopii dokladu o PN, kterou si přiložím k výkazu? Nevím ale, jak ho v tomto případě zadat do programu, jako PN to asi nepujde, protože by mi tam počítal náhradu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
9. 1. 2014 12:37
Dobrý den,
prosím o radu. Zaměstnanec má podepsanou pracovní smlouvu s nástupem dne 1.1.2014 (podepsaná někdy v prosinci 2013). Od 25.12.13 je v pracovní neschopnosti (v té době měl ještě jiného zaměstnavatele a jeho pracovní poměr skončil dne 31.12.13). Vzhledem k tomu, že pracovní neschopnost stále trvá, zaměstnanec zatím nemohl do zaměstnání. Podle mého názoru je pracovní smlouva platná, neboť nenastoupil z důvodu pracovní neschopnosti. Jen nevím, jak s touto PN naložit - je v ní totiž uveden původní zaměstnavatel, který platil náhradu do 31.12.13.
Prosím tedy o radu, jak postupovat, ještě jsem se s takovým případem nesetkala a paní na sociálce, se kterou jsem mluvila, taky nevěděla:). Předem děkuji za Váš čas a případné rady.