Re: Vrácení dane
Dobrý den, odpovím částečně, jednak jako student, který si chce požádat o zúčtování, žádá vždy posledního plátce a je povinnen mu doložit příjmy z předchozích zaměstnání v daném období, ale u Vás bude problém, z příjmu ze zahraničí, které by jste měla přiznat sama v daňovém podání. Co uvádíte u DPP do 10000 se nestrhává sociálka ani zdravotní a u DPČ se strhává nad 2500.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 1. 2014 14:53
Dobrý den, mám na Vás poněkud zapeklitější dotaz. Snad mi někdo poradí. V roce 2013 jsem po dobu 2 měsíců vykonávala práci v Guernesey channel Islands (jsou to ostrovy patřící k Velké británii). Dozvěděla jsem se, že mám možnost zažádat si prostřednictvím jejich formuláře o vrácení daně, která mi byla stržena. Musím také doložit co jsem po celý rok od 1. 1. 2013 do 31. 12. 2013 vykonávala. V ČR jsem poté měla jsem dvě bridády jednu na dohodu o provedení práce, kde výdělek nepřesáhl min. mzdu a na základě doložení potvrzení o studiu mi nebyly sraženy daně ani sociální a zdravotní. Teď od 1. 11. 2013 mám práci na DPČ, kde se mi strhává sociální i zdravotní. Jednou mi strhli i zálohovou daň, protože ztratili moje prohlášení poplatníka. Teď jsem ho, ale podepsala znovu a daň se mi již strhávat nebude a o tu strhlou si zažádám v ročním zúčtování. Chci se zeptat jsem- li studentem u koho si mám zažádat, aby mi potvrdil moje výdělky za rok 2013 ? Na úřadě práce vedená nejsem jelikož jsem studentem. Tak si nejsem jistá na koho se v tomto případě obrátit. Povrzení, že jsem student mi nejspíš vydá příslušná fakulta, kterou studuji a potvrzení o výdělku mi musí potvrdit zaměstnavatel, že ano? A je vůbec potřeba si potvrzení o výdělku nechat vypsat nebo je to v mém případě irelevatní jelikož jsem student? Nestačilo by pouze potvrzení o studiu? Pokud se někdo s touto problematikou setkal a může mi poradit, uvítám jakékoliv rady.
Děkuji za odpověd