Re: odečet uroku z hypošky v přizání
Až budete dělat přiznání, budete pod různé kolonky vyplňovat příjmy ze zaměstnání a rozdíl příjmů a výdajů z podnikání (případně z pronájmu)
Teprve od jejich součtů se poté odečítají úroky z hypotéky, životka, penzijka a další.
Takže i když se Vám zdá divné, je to v pořádku a díky těm úrokům budete platit menší daň z příjmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
11. 1. 2014 6:29
Dobry den všem,potřebuji poradit. V roce 2013 jsem byl zaměstnancem jen v lednu a pak mě šoupli na ŽL ( pry je to pro ně leši). Ze Žl mam tedy větší příjem za rok než ze zaměstnání.Stavim si dům a mohu si uplatnit úrok z hypoteky v hodnotě dané bankou,nebo jen do vyše toho příjmu ze zaměstnáni? Ten domek je ma soukr věc a s podnikáním nema nic společneho, tak mi je divné to odečit i z poříjmu z podnikání.