Opět exekuce

• (neregistrovaný)

11. 1. 2014 12:27

Dobrý den,

tak bohužel komplikace z exekuce dorazila i ke mně a já Vás prosím o případné potvrzení nebo vyvrácení mého postupu:
    Dorazilo mi exekuční rozhodnutí na manželku zaměnstnance, v záhlaví toho dkoumentu se uvádí že je pravomocné od 5/2013, ale dole v textu je uvedeno, že u manžela máme počkat na nabytí právní moci. Chápu to tak, že pravomocně bylo rozhodnuto vůči dlužnici-manželce a vůči našemu zaměstnanci musíme na nabytí počkat. Vím, že mám srážet a deponovat, ale potřebuji ujištění v tom kolik srážet. Zaměstnancec pobírá starobní důchod a u nás je na částečný úvazek s čistou mzdou kolem 4.000 Kč. Exekutor nám neoznámil, že nezabavitelnou částku odečítá už OSSZ. Já si myslím, že bych se měla exekutora zeptat, koho pověřil odečítáním nezabavitelné částky a když to bude OSSZ z důchodu, já bych měla na exekuci odvést celou čistou mzdu? A protože neprovádím srážky jen já, ale více plátců, domnívám se, že až bude exekuce splacená ( není na moc velkou částku) že by mi měl exekutor oznámit, že už je sluh splacen? Uvažuji dobře?

Děkuji, vím že se to tady mele v různých mutacích pořád dokola, ale když se mě to začalo přímo týkatráda bych se ujistila.

Mirka P.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2014 21:10

Lu. (neregistrovaný)

Re: opět exekuce
      Podle mě je váš názor správný, rovněž bych kontaktovala exekutora.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).