Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
11. 1. 2014 12:27
Dobrý den,
tak bohužel komplikace z exekuce dorazila i ke mně a já Vás prosím o případné potvrzení nebo vyvrácení mého postupu:
Dorazilo mi exekuční rozhodnutí na manželku zaměnstnance, v záhlaví toho dkoumentu se uvádí že je pravomocné od 5/2013, ale dole v textu je uvedeno, že u manžela máme počkat na nabytí právní moci. Chápu to tak, že pravomocně bylo rozhodnuto vůči dlužnici-manželce a vůči našemu zaměstnanci musíme na nabytí počkat. Vím, že mám srážet a deponovat, ale potřebuji ujištění v tom kolik srážet. Zaměstnancec pobírá starobní důchod a u nás je na částečný úvazek s čistou mzdou kolem 4.000 Kč. Exekutor nám neoznámil, že nezabavitelnou částku odečítá už OSSZ. Já si myslím, že bych se měla exekutora zeptat, koho pověřil odečítáním nezabavitelné částky a když to bude OSSZ z důchodu, já bych měla na exekuci odvést celou čistou mzdu? A protože neprovádím srážky jen já, ale více plátců, domnívám se, že až bude exekuce splacená ( není na moc velkou částku) že by mi měl exekutor oznámit, že už je sluh splacen? Uvažuji dobře?
Děkuji, vím že se to tady mele v různých mutacích pořád dokola, ale když se mě to začalo přímo týkatráda bych se ujistila.
Mirka P.