Re: vyúčtování DzP ze závislé činnosti+E
Výchozím podkladem pro tisk formuláře je tabulka, která se naplní údaji zjištěnými z účetnictví ze zaúčtovaných mezd. Ujistěte se proto, že máte před tiskem sestavy zaúčtovány mzdy i z posledního měsíce zdaňovacího období. Při ručním doplňování údajů se řiďte Pokyny k vyplnění, které k formuláři vydalo Ministerstvo financí.
Před tiskem je nutné vyplnit údaje prostřednictvím průvodce. Při vyplňování je možné využít tiskovou sestavu "Úhrn přeplatků z ročního zúčtování" zaměstnanců, kterým bylo zpracováno roční zúčtování záloh v předchozím roce. Tiskovou sestavu je nutné vytisknout v databázi předchozího roku, kde bylo roční zúčtování provedeno. Úhrn přeplatků z ročního zúčtování využijete při vyplňování údajů v tiskopise "Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti", na první straně průvodce (řádek 06 a 06a).
Do sl. 11 vyplníte ručně - bylo odvedeno.
mnohokrát děkuji...... ještě se optám na podání. Již jsem si ELDP vytvořila - doufám, že správně a teď bych jej ráda odeslala a nevím si moc rady. Máme DS, ale bez podpisu. Min. rok jsem to nějak přes DS posílala, ale to mi ještě pomáhala účetní, kam jsem docházela, letos to dělám prvně sama a nějak nevím :-/. Mohla byste mi ještě poradit? Najela jsem si na ELDP a přes záznam - odeslání ELDP? Děkuji
Děkuji a zároveň se omlouvám. Jak se dostanu tam, kde si to budu moci uložit. Najedu si na mzdy/seznamy/podáníELDP a přes tiskové sestavy mi vyjedou 3 možnosti podání. Za boha nemůžu najít to, jak si to uložím. dělám očividně něco blbě a nejsem schopna na to přijít. Děkuji
Dobrý den. Mám na Vás ještě jeden dotaz. Pokud jsem si ELDP uložila jako xml soubor a ten přes DS odeslala (zatím mi nepřišla odezva od OSSZ), musím toto ještě nějak upravit v Pohodě. Pořád tam totiž logicky visí "před podáním". Ráda bych teda ELDP vytiskla na org. formulář pro zamce i pro nás, tak možná se to změní následně.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
14. 1. 2014 9:33
Hezký den,
potřebovala bych poradit jak na vyúčtování DzP a ELDP. Mám SW Pohoda a jednoho zaměstnance. Každý měsíc mu firma vyplatila daň. bonus, o který jsme si pak zažádali na FÚ. Teď bych ráda vyjela Vyúčtování daně z příjmů a nějak si s tím nevím rady. Pohoda mi cosi vyplní, ale netuším, zda musím i něco sama dovyplnit.
To stejné i u ELDP. Nějak nad tím tápu.
Mnohokrát děkuji
Gábina